Geschiedenis

 
1930
Morphy Richards - 1930 - le commencement

HET BEGIN

In 1935 doen apparaten zoals strijkijzers, broodroosters en elektrische haarden hun intrede in Engelse huizen. Deze producten worden echter beschouwd als luxeproducten. Het is dus tijd om huishoudelijke elektrische apparaten te introduceren die goed ontworpen en voor iedereen betaalbaar zijn. Donald Morphy is zich bewust van deze kans en begint een samenwerking met Charles Richards. Samen lanceren zij een compleet aanbod van producten.
1940
Morphy Richards - 1940 - L’époque du changement

HET TIJDPERK
VAN VERANDERING

Tijdens de Tweede Wereldoorlog tekent Morphy Richards een overheidscontract voor de productie van luchtvaartonderdelen. In 1947 wordt Morphy Richards een staatsonderneming en fuseert al snel met Astral, een in Dundee gevestigde onderneming.

1950
Morphy Richards - 1950 - à toute vapeur

GOED OP STOOM

In de jaren vijftig van de vorige eeuw boeken de apparaten van Morphy Richards een duidelijk succes en overtreffen ze ruimschoots de verwachtingen van de twee directeuren-generaal. Consumenten verwelkomen de overvloed aan betaalbare, praktische en verleidelijke apparaten met open armen. Strijkijzers worden voorzien van afgeschuinde zolen, zodat ook kan worden gestreken rondom knopen, daarnaast krijgen ze een temperatuurregelaar, signaallampjes en comfortabele handgrepen. In 1954 wordt het eerste strijkijzer geïntroduceerd dat zowel op stoom als droog kan strijken.

1960
Morphy Richards - 1960 - Changement de direction

VERANDERING
VAN RICHTING

In 1960 staakt Morphy zijn werkzaamheden door zijn aandelen te verkopen aan EMI. In 1963 integreert Charles Richards GEC en gaat hij zich richten op huishoudelijke apparaten. De nieuwe algemeen directeur Willis Roxburgh hecht meer belang aan grote huishoudelijke apparaten en in 1961 wordt een nieuwe fabriek geopend in Dundee.

1970
Morphy Richards - 1970 - Présent dans chaque foyer

EEN MERK AANWEZIG
IN ELK HUISHOUDEN

In 1972 wordt BDA (bestaande uit de belangrijkste spelers op de markt voor kleine huishoudelijke apparaten) de belangrijkste fabrikant van elektrische apparaten in het Verenigd Koninkrijk. De omzet bedraagt vijftig miljoen pond per jaar en er werken 10.700 werknemers. Er bevinden zich 45 miljoen producten in de Britse huizen, wat neerkomt op ongeveer twee per huishouden. Twee jaar later breidt de groep zich verder uit en fuseert met de Schreiber Furniture Organisation.

1980
Morphy Richards - 1980 - Le grand retour

EEN STEEDS STERKERE
ONTWIKKELING

In 1983 bieden Morphy Richards en Carmen een antwoord op de behoeften van elk huishouden, door een productaanbod te introduceren dat is afgestemd op elk budget. Een elegant en onderscheidend ontwerp blijft echter hun prioriteit. Innovatie speelt ook een grote rol in de ontwikkeling van de producten van Morphy Richards en stelt het merk dan ook in staat zich sterk te blijven ontwikkelen.

1990
Morphy Richards - 1990 - La plus vaste gamme jamais conçue

EEN VOORTDURENDE
ONTWIKKELING

De ene innovatie leidt tot een volgende en de ambitie van het merk is niet te stoppen. De naam Morphy Richards is te vinden op strijkijzers, waterkokers, tosti-ijzers, koffiezetapparaten, friteuses, broekenpersen, warmhoudplaten, keukenartikelen, enz.

2000
Morphy Richards - 2000 - L’inondation

EEN KANS

In november 2000 overstroomt de fabriek in Mexborough een eerste keer en vervolgens in juni 2007 nogmaals. Deze verstoringen leiden tot een nog grotere motivatie van en solidariteit bij de werknemers. In 2008 loopt de fabriek voorop op het gebied van technologie en ontwerp en huisvest een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor producten dat innovatieve en hoogwaardige apparaten zal ontwikkelen.

Aujourd'hui

INNOVATIE
VOOR U

Morphy Richards is het meest aanwezige merk voor huishoudelijke apparaten in Britse huishoudens en ontwikkelt zich over de hele wereld. Het streven naar een uitstekend ontwerp en de innovatie van de producten vormen de filosofie van het merk en tevens de sleutel tot het succes ervan.

Suivre Morphy Richards sur Facebook